Workshop Danserupties (Zwolle)

Performance in publieke ruimte

Datum: 16-12-2023
Locatie: DansLab, Mimosastraat 1, 8013SB, Zwolle
Kosten: € 65,-
Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers

Om het jaar fijn af te sluiten deze workshop dans, improvisatie en speelse compositie technieken om instant choreografieën te maken in (semi) publieke ruimtes.En daarna is er zelf gemaakte appeltaart ! Kom naar Danslab een mooie dansstudio in Zwolle.

Ik organiseer deze workshop samen met DansLab.

Deze dansworkshop is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar hoe je vanuit improvisatie naar compositie kan komen.

Daarnaast maak je kennis met het presenteren van korte choreografieën waarin je je laat inspireren door openbare ruimtes.

‘s Ochtends komen de technieken aan bod en duiken we in de wereld van dansimprovisatie en compositie. Je leert hoe je jouw lichaam en geest kunt gebruiken om spontane bewegingen te creëren en een sterke aanwezigheid als performer te ontwikkelen.

‘s Middags gaan we op zoek naar geschikte (openbare) locaties om korte danscomposities te maken. Hier gebruik je de improvisatietechnieken van de ochtend, om samen met andere deelnemers dansstukken te creëren.

Deze workshop is geschikt voor dansliefhebbers van beginners tot gevorderden. Danservaring is niet vereist. Het enige wat je nodig hebt, is nieuwsgierigheid en een passie voor beweging! Kom en ontdek de kracht van improvisatie, het plezier van samenwerken en de vreugde van het presenteren van jouw creatieve expressie in de openbare ruimte.

Aanmelden bij DansLab / Sandra Steen: danslabzwolle@gmail.com vóór 9-12-2023. (Bij afmelden na 9-12-2023 ontvang je 50% van je betaling retour.)

Het lesgeld kan je overmaken op IBAN NL91 RABO 0377.3233.73 t.n.v. Sandra Steen o.v.v. je naam en ‘Danserupties’.

Duet Pret

Samen dansen met mensen met dementie en hun (mantel)verzorger. Om te dansen in verzorgingshuizen, bij de dagbesteding of thuis met je partner, moeder of oma.

DuetPret bestaat uit speelse oefeningen met Corona proof materiaal om met elkaar via beweging in contact te blijven en samen bewegingsvrijheid te ervaren.

Waarom? In het dementie proces verandert er veel: het contact met anderen, de wereld om je heen, met jezelf en je lichaam. Hoe blijf je samen open, fysiek en mentaal flexibel om met deze ontwikkelingen om te gaan? In dit duet staat contact, plezier en flexibiliteit centraal: je ontmoet elkaar, wordt beiden fysiek uitgedaagd, de humor zorgt ervoor dat het plezierig en ontspannend is. Waardoor de beweging en de interactie op een dieper niveau kan integreren.

Er zijn drie maten Dancesticks. Bij ieder formaat horen specifieke bewegings- en contactoefeningen.

Petra van Aken, bewegingsdeskundige komt langs voor een workshop waarin de mogelijkheden en het gebruik van de Dancesticks wordt uitgelegd en geoefend. DuetPret kun je elke dag even vijf minuten doen of meerder malen in de week bijvoorbeeld een half uur. Je kunt het zo ver uitbreiden als je wilt!

We houden contact door een verfrisworkshop na verloop van tijd. Hierin worden ervaringen gedeeld en de toolkit uitgebreid met nieuwe opdrachten. Additioneel kunnen de oefeningen en muziek volledig op maat gemaakt worden.

Neem voor aanvullende vragen en prijsinformatie contact op met informatie@vanakenbeweegt.nl.

Video oefeningen

Een serie korte huis, tuin en keuken oefeningen in tijden van corona

Met deze vrolijke dansfilmpjes wil ik graag support geven aan iedereen die thuis zit en graag wil bewegen. In elk filmpje zit een oefening en een challenge die je thuis kan doen. In de oefening zit een bewegings- en een creatieve opdracht. De challenge is om je eigen variatie op het thema te maken en als je het leuk vindt te posten.

Landelijk Floorplay Congres ‘Ik zie jou’

Op het eerste landelijke feestelijke FloorPlay congres, dinsdag 12 november, in Amsterdam heb ik voor de introductie van de learning tree die Natasja van Kollenburg en Judith Hoevenaars gaven , oefeningen bedacht waardoor de aanwezigen meteen Floorplay konden ervaren.

Tijdens de bijeenkomst werd de oprichting van de Stichting FloorPlay gevierd en de onstuimige groei die FloorPlay heeft doorgemaakt. Nu, in 2019, geniet FloorPlay steeds meer bekendheid en profiteren steeds meer ouders met hun (jonge) kind van deze mooie behandelmethode.

Wat betekent het voor ouders en het ouderschap als je kind speciale aandacht nodig heeft? En wat is het belang van spel en contact in de ontwikkeling van ieder mens? Speelsheid en creativiteit, ontmoeting en contact staan centraal tijdens dit congres met inspirerende sprekers uit het brede veld van hulp aan het (jonge) kind.

“Ik heb de samenwerking met Petra als heel prettig en inspirerend ervaren. Zij leeft zich in in voor haar onbekende theorie en weet vlot de koppeling te maken naar interactieve bewegingsoefeningen waarbij mensen de theoretische concepten zelf kunnen ervaren. Met enthousiasme en heldere uitleg kan zij een zaal van 250 toehoorders in beweging krijgen en zorgde zij samen met ons voor een speelse start van het FloorPlay Congres.’

Natasja van Kollenburg, Hoofddocent en Supervisor Opleiding FloorPlay

Opwarming School Psychologen Congres

Op het schoolpsychologen congres op vrijdag 22 maart heb ik een opwarming, bewegingsinterventie en een cool-down gegeven. Er waren ongeveer 300 deelnemers aan het congres. Na afloop heb ik nog even na kunnen praten met enkele deelnemers om hun reactie te kunnen ontvangen. De reacties waren positief. Een van de deelnemers zag er zelfs een mogelijkheid in om bij zijn college’s opwarmingen te geven. Dat is een mooi idee, het is de ideale manier om studenten ‘bij de les te houden’. Wordt dus vervolgd!