Duet Pret

Samen dansen met mensen met dementie en hun (mantel)verzorger. Om te dansen in verzorgingshuizen, bij de dagbesteding of thuis met je partner, moeder of oma.

DuetPret bestaat uit een toolkit met Corona proof materiaal en speelse oefeningen om met elkaar via beweging in contact te blijven en samen bewegingsvrijheid te ervaren.

Waarom? In het dementie proces verandert er veel: het contact met anderen, de wereld om je heen, met jezelf en je lichaam. Hoe blijf je samen open, fysiek en mentaal flexibel om met deze ontwikkelingen om te gaan? In dit duet staat contact, plezier en flexibiliteit centraal: je ontmoet elkaar, wordt beiden fysiek uitgedaagd, de humor zorgt ervoor dat het plezierig en ontspannend is. Waardoor de beweging en de interactie op een dieper niveau kan integreren.

De toolkit bestaat uit Dancesticks in 3 maten, een Memorystick met muziek en Beeldkaarten met bewegingsopdrachten.

Petra van Aken, bewegingsdeskundige komt langs voor een workshop waarin de mogelijkheden en het gebruik van de Dancesticks wordt uitgelegd en geoefend. DuetPret kun je elke dag even vijf minuten doen of meerder malen in de week bijvoorbeeld een half uur. Je kunt het zo ver uitbreiden als je wilt!

We houden contact door een verfrisworkshop na verloop van tijd. Hierin worden ervaringen gedeeld en de toolkit uitgebreid met nieuwe opdrachten. Additioneel kunnen de oefeningen en muziek volledig op maat gemaakt worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *