Over Petra van Aken

Hallo mijn naam is Petra van Aken. Het is mijn missie om mensen via beweging, creativiteit en bewustzijn te stimuleren, te vitaliseren en te verbinden.

Sinds 1990 geef ik les en maak ik voorstellingen op Locatie.  Ik wilde met iedereen en overal gedanst hebben. En dat heb ik gedaan: ik heb gedanst met kinderen, jongeren, volwassenen, dansliefhebbers, kunstprofessionals, musici en dansers. Met ouderen en mensen met een handicap.

Of het nu gaat om performances gemaakt in het theater of voor opera,  voor een kerkdienst, op straat of in kantoren: in alle gevallen gaat het om het creëren van bewegingsvrijheid en ruimte voor verbeelding. Ik heb dat in het groot gedaan, in grote ruimtes en het is nu mijn uitdaging om dat in het klein te doen, in het alledaagse leven, op de stoel en in de werkomgeving. Juist omdat daar energie, persoonlijke motivatie en bewegingsvrijheid zo belangrijk zijn.

Ik heb aan de Kunstacademie Den Bosch ruimtelijke vormgeving en performance gestudeerd en danscompositie en improvisatie aan de Dansacademie Amsterdam . Bij Mary Anthony en Anna Sokolow in New York volgde ik moderne dans en choreografie.

Daarna heb ik onderzoek gedaan naar de toepassing van kunstmethodes in het bedrijfsleven (Connecting Conversations), dans en coaching met Adriaan Luthijn en Liz Lerman en dans en creative welness met Andrew Greenwood’

30 jaar ervaring als (onder andere) :

  • Performer, choreografie  en regie: Opera , Nederlands Symfonie Orkest, Radio Kootwijk live, Dario Fo, Karina Holla;
  • Artistiek leider dansfestivals: Kabinet danst, Tapijt, 5 dansroutes met 25 huiskamers;
  • Bewegings- en dans docent, coach: Kunstacademie Minerva, HKU, Artez, Willem de Koning, AHK Culturele centra , Middelbaar – en basis onderwijs festivals, Buitenkunst