Energizers en bewegingsinterventies

Op dagen waar veel gezeten en geluisterd wordt is het goed om dit even te doorbreken en aandacht te geven aan je lichaam.  Door even te bewegen gaat het bloed weer stromen naar alle lichaamsdelen – ook naar de hersenen.

Bewegen met verbeeldingskracht geeft energie en ruimte voor nieuw inzicht en perspectief. Als je daarna weer aan de slag gaat ben je weer fris en is je betrokkenheid groter.

Als choreograaf/docent heb ik in de afgelopen 30 jaar een methode ontwikkeld waarin vitaliteit, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding de kern vormen.  In het groot komen daar voorstellingen en workshops uit, en in het klein bewegings-interventies.

Bewegings-interventies bestaan uit:

  • Laagdrempelige bewegingsoefeningen ( energie geven )
  • Laagdrempelige sociale interactie ( verbinden )
  • Thema gerelateerde oefeningen (enthousiasmeren)

Waarom, verschillende vormen, standaard of maatwerk, intake

In deze video leg ik uit waarom energizers en bewegingsinterventies op bijeenkomsten en congressen zo belangrijk zijn.

Met dank aan met Marije Nie. Montage origineel Eva Stotz.

Waarom?

Als deelnemer aan bijvoorbeeld een congres is het behoorlijk lastig om bij de les te blijven. Je krijgt in korte tijd veel informatie aangeboden, je komt veel mensen tegen en vaak is deelname een verplichting.

Dat is jammer en ook niet nodig, want energizers en (bewegings) interventies van ‘Van Aken Beweegt’ biedt een programma dat u de mogelijkheid geeft om voor de deelnemers aan uw bijeenkomst het onderste uit de kan te halen. Dit doen wij door een omgeving te creëren waarbij de deelnemers:

  • Zo alert mogelijk aanwezig kunnen zijn;
  • Optimaal kunnen netwerken;
  • Zich met het thema kunnen verbinden.

Verschillende vormen

Interventies en energizers zijn er in verschillende vormen. Ze kunnen uitgevoerd worden vanuit de stoel of ze kunnen in de ruimte plaats vinden. Ze kunnen gegeven worden voor grote groepen of in kleinere verbanden.

Standaard of op-maat

De interventies en energizers zijn altijd aangepast op uw situatie . Iedere oefening wordt zorgvuldig ingeleid en opgebouwd, zodat niemand iets hoeft te doen waar hij/zij zich ongemakkelijk bij voelt. Ze bestaan uit:

  • Standaard oefeningen die zich bewezen hebben in het vitaliseren of juist ontspannen en leeg maken van het hoofd;                    
  • Oefeningen waarin een of meerdere thema’s, de keynote of het doel van de dag verwerkt zijn.

Bij een standaard programma is minder voorbereiding nodig. Het programma staat dan min of meer vast en kan bijvoorbeeld bestaan uit een begin opwarming, halverwege een leeg-maak moment en aan het einde van de dag een cooling-down om weer fris en fruitig de netwerk borrel in te gaan.

Bij een op-maat programma is het mogelijk in overleg elementen toe te voegen zodat u de interventies optimaal kunt afstemmen op uw programma. Dat kan door de standaard interventies aan te passen, maar het is ook mogelijk om een volledige op-maat gemaakt programma af te nemen.

Intake

Na een korte intake ontvangt u een voorstel. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Geen verassingen achteraf. Meer weten, neem dat contact op via de mail met informatie@vanakenbeweegt.nl.

Klik hier voor klantvoorbeelden.

Klik hier voor meer informatie over workshops en performances.