Video oefeningen

Een serie korte huis, tuin en keuken oefeningen in tijden van corona

Met deze vrolijke dansfilmpjes wil ik graag support geven aan iedereen die thuis zit en graag wil bewegen. In elk filmpje zit een oefening en een challenge die je thuis kan doen. In de oefening zit een bewegings- en een creatieve opdracht. De challenge is om je eigen variatie op het thema te maken en als je het leuk vindt te posten.

Landelijk Floorplay Congres ‘Ik zie jou’

Op het eerste landelijke feestelijke FloorPlay congres, dinsdag 12 november, in Amsterdam heb ik voor de introductie van de learning tree die Natasja van Kollenburg en Judith Hoevenaars gaven , oefeningen bedacht waardoor de aanwezigen meteen Floorplay konden ervaren.

Tijdens de bijeenkomst werd de oprichting van de Stichting FloorPlay gevierd en de onstuimige groei die FloorPlay heeft doorgemaakt. Nu, in 2019, geniet FloorPlay steeds meer bekendheid en profiteren steeds meer ouders met hun (jonge) kind van deze mooie behandelmethode.

Wat betekent het voor ouders en het ouderschap als je kind speciale aandacht nodig heeft? En wat is het belang van spel en contact in de ontwikkeling van ieder mens? Speelsheid en creativiteit, ontmoeting en contact staan centraal tijdens dit congres met inspirerende sprekers uit het brede veld van hulp aan het (jonge) kind.

“Ik heb de samenwerking met Petra als heel prettig en inspirerend ervaren. Zij leeft zich in in voor haar onbekende theorie en weet vlot de koppeling te maken naar interactieve bewegingsoefeningen waarbij mensen de theoretische concepten zelf kunnen ervaren. Met enthousiasme en heldere uitleg kan zij een zaal van 250 toehoorders in beweging krijgen en zorgde zij samen met ons voor een speelse start van het FloorPlay Congres.’

Natasja van Kollenburg, Hoofddocent en Supervisor Opleiding FloorPlay

Opwarming School Psychologen Congres

Op het schoolpsychologen congres op vrijdag 22 maart heb ik een opwarming, bewegingsinterventie en een cool-down gegeven. Er waren ongeveer 300 deelnemers aan het congres. Na afloop heb ik nog even na kunnen praten met enkele deelnemers om hun reactie te kunnen ontvangen. De reacties waren positief. Een van de deelnemers zag er zelfs een mogelijkheid in om bij zijn college’s opwarmingen te geven. Dat is een mooi idee, het is de ideale manier om studenten ‘bij de les te houden’. Wordt dus vervolgd!